HADIS

کاربر VIP
کاربر VIP
مقامدار بازنشسته
Jan 23, 2023
598
picsart_03-02-02-13-52-jpg.405


رمان حامی پروانه
نویسنده: ستایش قاسمزاده (@"Praise" )
ژانر انتخابی: عاشقانه
منتقد: @HADIS

خلاصه:
دخترکی بی‌پناه در این زمانه‌ی پر از گرگ... با گذشته‌ای تلخ که در کنارش ثانیه‌ثانیه حسش می‌کنید و به همراه او آرام‌آرام به اوج و فرود می‌رسید و عشق واژه‌ی عجیبی است که درست در میان آرزوهایش قد علم می‌کند و... .​
 

HADIS

کاربر VIP
کاربر VIP
مقامدار بازنشسته
Jan 23, 2023
598
" بسم تعالی "
نقد رمان حامی پروانه اثر ستایش قاسمزاده
نویسنده ی گرامی، نقد انجام شده صرفا جهت پیشرفت کیفیت قلم شما توسط تیم نقد انجمن چری بوک صورت گرفته است.
نام اثر:

عنوان مورد استفاده در آثار به نوعی شناسنامه ی اثر محسوب می شود. " حامی پروانه " متشکل از دو کلمه ی " حامی " و " پروانه " ترکیبی کاملا ساده و تا حدودی کلیشه ای دارد چرا که در تعداد زیادی از عناوین از کلماتی که ذکر شد، استفاده شده است در نتیجه در عملکرد اولیه ی اثر در نگاه مخاطب، انتظار بازخورد متوسطی رو داریم. به طور کلی، نام منتخب شده توسط نویسنده کاملا با ژانر و مقدمه ی اثر تطابق دارد.

خلاصه اثر:
هدف از این بخش، یک توضیح کوتاه و مختصر راجع به درون مایه ی اثر است. بنابراین خلاصه یک اثر باید قدرت جلب توجه بالایی داشته باشد تا مخاطب را مشتاق به ادامه دادن کند.
در نگاه اول، برداشت کلی از خلاصه ی انتخابی شما، بسیار گنگ و نامعلوم است چرا که از اصل و سیر داستان هیچ گره ی خاصی به مخاطب داده نشده و صرفا تا حدودی کلیشه وار از کارکتر نقش اول اثر صحبت کردید. اندازه ی خلاصه از حد انتظار کمتر بود پس پیشنهاد میکنم ویرایش و پرورش این قسمت رو در نظر داشته باشید.

مقدمه اثر:
مقدمه در آماده سازی ذهن مخاطب برای شروع داستان تاثیر زیادی دارد. مقدمه ای که نوشتید از نظر اندازه و تناسب با ژانر انتخابی کاملا ایده آل است و محتوای جذابی دارد. درواقع مکالمه بین کارکترهای اصلی داستان برای مقدمه، کمتر تکرار شده و به شخصه برای من لذت بخش بود. همچنین در فضای قالب در مقدمه که تاحدودی خبر از بخش پایانی اثر می دهد، به مخاطب یادآوری می شود که داستان ممکن است همراه با پایانی خوش باشد.

شروع اثر:
محتوای کلی اگرچه تکراری اما با توجه به شیوه ی بیان، از عملکرد نسبتا خوبی بهره مند است. برای مخاطب، شروعی قابل توجه و چشمگیر است که دارای انرژی باشد که متاسفانه با توجه به تغییر ناگهانی و البته سریع لوکیشن اولیه ی داستان در یک پارت، به علت بیش از اندازه گنگ شدن مکان، زمان، شخصیت ها و... انرژی لازمه برای جذب خواننده وجود نداشت.
فرو بردن ذهن مخاطب در هاله ای از ابهام شاید یک فن قوی و موثر در نویسندگی باشد اما استفاده ی مکرر از آن، از جذابیت اثر شما می کاهد. پیشنهاد می شود قسمت اولیه ی پارت یک با پرورش موقعیت بیشتری نگاشته شود.

سیر داستان:
سیر نشانه ی میزان سرعت و محدوده ی پیشروی داستان است. در " حامی پروانه " سیر داستان حد متوسطی داشته و تا حدودی قابلیت درک را برای خواننده دارد. اگرچه در حد ایجاد تعادل نیست اما ایرادی چندان، از این جانب مشاهده نمی‌شود.

شخصیت پردازی و توصیفات ظاهری، مکانی:
پرورش شخصیت به معنای توصیف گسترده حالات و افکار کارکتر های خلق شده است. به طوری که این توصیفات برای خواننده ملموس باشدتا بتواند با شخصیت ارتباط بگیرد. احساسات، بیان رفتار و افکار هر شخصیت در رمان به خوبی نوشته شده و به مخاطب منتقل می شود.
توصیفات در سطح مطلوبی قرار داشت اما جای پیشرفت دارد، در بعضی بخش ها بسیار قوی اما در حاشیه ی سیر داستان به توصیفات توجه لازم رو نشان نداده بودید. می‌توان با افزایش قدرت صحنه پردازی به تجسمات ذهن مخاطب کمک کرد و تصویر واضح تری از زمان و مکان و ظواهر توصیف کرد چرا که در متن کلی رمان تا آخرین پارت نقد شده، گاهی صحنه پردازی به اوج می‌رسد و گاهی برعکس به حداکثر ضعف می‌رسد.

زاویه دید و ژانر انتخابی:

زاویه دید انتخابی راوی است که برای روایت از لحن ادبی و گاهی محاوره استفاده شده، با توجه به زاویه دید لحن مناسبی انتخاب کردید و ترکیب بدون ایرادی در کنار دیالوگ و همچنین مونولوگ ها دارد.
ژانر یک اثر باید بطور کامل بر داستان قالب باشد، ژانر اثر عاشقانه است که تسلط کامل بر سیر داستان " حامی پروانه " دارد و به درستی بیان شده.

دیالوگ و مونولوگ:
به طور کلی دیالوگ ها با شخصیت پردازی و فضای حاکم بر داستان تناسب دارد و همچنین در تراز با مونولوگ های استفاده شده برای هر کارکتر، قابل تقدیر است. اگر چه در بعضی قسمت های حاشیه طور داستان، توصیف حالات اشخاص جای پیشرفت بیشتری دارد.

جلد و نگارش اثر :
ترکیب خلاقانه ی عکس ها در تناژ خاکی رنگ جلد، چشمگیر بوده و جلد اثر در نگاه ابتدایی کاملا مرتبط با ژانر عاشقانه حاکم بر سیر داستان می باشد و به خوبی حس کلی اثر رو به مخاطب القا می کند.
آرایه های ادبی در حد کفایت در متن استفاده شده بود.
بررخی ایرادات ریز ویراستاری نظیر اشکالات تایپی دیده میشد که پس از ویراستاری می تواند رفع و رجوع شود؛ به طور کلی از نظر ساختار جمله، استفاده از علائم نگارشی و... مشکلی وجود نداشت.


قلمتان مانا
نقد شده توسط HADIS کاربر انجمن چری بوک
@"Praise"
 

چه کسانی از این موضوع بازدید کرده‌اند (در مجموع: 10) در 1000000 ساعت گذشته. «جزئیات دقیق بازدیدها»

Who is viewing this thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Who has watch this thread (Total: 0) «جزئیات دقیق بازدیدها»

بالا