" بسم تعالی "
نقد داستان کوتاه تائوئیسم اثر هلیا فکوری
نویسنده ی گرامی، نقد انجام شده صرفا جهت پیشرفت کیفیت قلم شما توسط تیم نقد انجمن چری بوک صورت گرفته است.
نام اثر:
نام منتخب توسط نویسنده جدید و غیر کلیشه ای می باشد که می توان یک نقطه ی قوت به شمار می آید اما از آنجایی که " تائوئیسم " یک کلمه ی غیر فارسی، کمتر تکرار شده در مکالمات روزمره جامعه و غیر قابل شناخت برای بعضی از مخاطبان می باشد، ممکن است از ذهن فرار باشد و از کیفیت نقد این قسمت بکاهد.
مقدمه اثر:
یکی از مهم ترین ارکان مورد استفاده در آثار ادبی، بخش مقدمه است که در " تائوئیسم "، مقدمه از نظر ساختار کلمات و شیوه نوشتاری بسیار قابل تحسین است؛ در حد انتظار از آرایه های ادبی در متن استفاده شده و کلیت جملات، ژانر تراژدی اثر را به خوبی منعکس می کند.
خلاصه اثر:
اندازه ی کلی خلاصه قابل قبول و به خوبی از محتوای کلی داستان کوتاه برای مخاطب پرده برداشته است؛ با ژانر منتخب هماهنگی لازم را داشته و تا حدودی درمورد شخصیت اصلی داستان توضیح داده شده است. به طور کلی " تائوئیسم " از یک خلاصه ی قوی بهره مند می باشد.
جلد اثر:
عکس مورد استفاده کاملا منطبق با حس و حال تراژدی داستان می باشد و از آنجایی که خود بنده طراح این اثر بودم، نمره ی 10 از 10 را به جلد طراحی شده میدم 😂
شروع داستان:
استارت اولیه ی داستان از داخل قبرستان تا حد زیادی کلیشه ای بود اما با این حال، در اختیار گذاشتن اطلاعات زیادی از روند داستان و سرگذشت شخصیت در پارت اول نکته ی قوت شروع کار محسوب می شود.
سیر داستان:
محتوای کلی داستان تکراری بود اما با توجه به دقت و اصول فنی به کار برده شده توسط نویسنده در سرتاسر داستان، ضعف کلیشه کمتر احساس می شود. اندازه ی پارت ها متناسب و انسجام متن ها حتی با وجود جا به جایی زمان و راوی داستان رعایت شده بود.
شخصیت پردازی و توصیفات:
فضای کلی داستان بر محوریت شخصیت " لیلا " و مشکلات خانوادگی پس از تصادف می چرخد. برای یک داستان کوتاه، در همین حد برای پرداختن به کارکترها کافی می باشد چرا که داستان دارای شخصیت های فرعی و پیچیده ای نیست. توصیفات مکانی، ظاهری و رفتاری در سیر داستان به خوبی مورد استفاده قرار گرفته و باعث فهم بالاتر مخاطب اثر شده است.
ژانر انتخابی و ویراستاری :
به طور کلی در هر قسمت از داستان میشد حس تراژدی اثر رو دریافت کرد.
آرایه های ادبی در حد کفایت در متن استفاده شده بود.
بررخی ایرادات ریز ویراستاری نظیر اشکالات تایپی دیده میشد که پس از ویراستاری می تواند رفع و رجوع شود؛ به طور کلی از نظر ساختار جمله، استفاده از علائم نگارشی و... مشکلی وجود نداشت.
قلمتان مانا
نقد شده توسط HADIS کاربر انجمن چری بوک
@ARAM_F