آبی.م

مدیر بازنشسته تالار ادبیات
مقامدار بازنشسته
Apr 15, 2023
891

نوشتن متن سخنرانی کوتاه انگیزشی​

به نظر من متن یک سخنرانی انگیزشی یکی از حساس‌ترین انواع متن سخنرانی کوتاه است. در سال‌های اخیر تعداد سخنرانان انگیزشی بسیار زیاد شده است و بسیاری از آ‌ن‌ها فقط محتواهای زرد در حرف‌هایشان ارائه می‌دهند. مثلا درباره ذهن ثروتمند صحبت می‌کنند و از کار و تلاش می‌گویند، در حالی که خودشان هیچ دستاوردی در زندگی‌شان نداشته‌اند و اگر هم ثروتمند شده‌اند، بخاطر فروش کتاب‌ها و بلیط همایش‌هایشان بوده است.

آبی.م

مقامدار بازنشسته
Apr 15, 2023
891
محتواهای انگیزشی زرد ذهن کاربران را نسبت به سخنرانی‌های انگیزشی حساس کرده است، به همین دلیل حتی اگر موضوعی واقعی در این زمینه بیان شود، باز هم احتمال اینکه ذهن مخاطب آن را پس بزند، وجود دارد.

آبی.م

مقامدار بازنشسته
Apr 15, 2023
891

نکاتی برای تأثیرگذاری سخنرانی انگیزشی​

مهم‌ترین نکاتی که در یک سخنرانی انگیزشی باید به آن‌ها توجه داشته باشید را در ادامه ارائه می‌دهیم:

• متن را ساده بنویسید و از کلمات و جملات پیچیده استفاده نکنید.
  • چیزی را بنویسید و ارائه دهید که به آن باور دارید.
  • احساسات افراد را درگیر کنید و به یاد داشته باشید هدف شما این است که کاری کنید تا مخاطب شما احساس بهتری نسبت به خودش داشته باشد.
  • به متن تسلط داشته باشید و فراموش نکنید که قرار است سخنرانی کنید نه اینکه از روی یک متن بخوانید.
  • مخاطبان را با سخنرانی درگیر کنید، از آن‌ها سوال بپرسید و کاری کنید که به درون خودشان برگردند و برای حرکت رو به جلو مصمم شوند.
  • متن سخنرانی انگیزشی را متناسب با تفکر افراد بنویسید، به عنوان مثال اگر در حال سخنرانی برای کارمندانی که با حقوق قانون کار امرار معاش می‌کنند، هستید، نمی‌توانید با آن‌ها از خرید خانه و ماشین میلیاردی صحبت کنید. اما اگر برای مدیران رده بالای یک سازمان صحبت می‌کنید، می‌توانید در این باره با آن‌ها حرف بزنید.

آبی.م

مقامدار بازنشسته
Apr 15, 2023
891
اگر یک سخنران انگیزشی حرفه‌ای نیستید، به چیزی جز یک متن سخنرانی کوتاه برای انگیزه دادن به مخاطبانتان نیاز ندارید. به عنوان مثال اگر مدیری قرار است در ابتدای یک پروژه سنگین به کارمندانش انگیزه بدهد، می‌تواند در یک متن کوتاه از توانمندی‌های آن‌ها صحبت کند و بگوید که آن‌ها توانایی لازم برای حل چالش‌های این پروژه را دارند.

آبی.م

مقامدار بازنشسته
Apr 15, 2023
891

11 ویژگی متن سخنرانی یک مدیر موفق​

متن سخنرانی یک مدیر موفق چه کوتاه باشد، چه بلند، مخاطبان را جذب می‌کند. این جذابیت هم در محتوا و متن سخنرانی وجود دارد و هم در رفتار و شیوه بیان مدیر.
برای نوشتن متن سخنرانی مدیریتی موفق به نکات زیر توجه داشته باشید:

1. متن را از یک نقطه مشخص آغاز کنید و با طی کردن یک مسیر مشخص به پایانی مشخص برسید.
  2. اضافه‌گویی‌های متن را حذف کنید.
  3. متن را به شیوه‌ای بنویسید که برای مخاطب جذاب باشد، به عنوان مثال اگر در حال سخنرانی برای هیئت مدیره هستید، متن باید رسمی‌تر باشد و اگر برای کارمندان سخنرانی می‌کنید، می‌توانید شیوه نگارش متن سخنرانی کوتاه خود را کمی غیررسمی کنید.
  4. داستان‌سرایی کنید و درباره منظورتان مثال بیاورید.
  5. از سخنان افراد مشهور استفاده کنید.
  6. جملات مثبت به کار ببرید. مثلا به جای اینکه بگویید «اگر صبح زود از خواب بیدار نشوید، تمرکزتان در تمام روز کم می‌شود» بگویید «اگر صبح زود از خواب بیدار شوید، برای کارهای روزانه‌تان متمرکزتر خواهید بود».
  7. از جملات کلیشه‌ای استفاده نکنید.
  8. از واژه‌های تخصصی یا عبارات مخفف استفاده نکنید، مگر اینکه مطمئن هستید تمام مخاطبان معنی آن را می‌دانند یا در ادامه مطلب خودتان آن اصطلاح را معنی کرده‌اید.
  9. متن سخنرانی را بیش از حد طولانی نکنید. تحقیقات نشان می‌دهد ذهن مخاطبان یک سخنرانی تا سه نکته را کامل درک و تحلیل می‌کند، اما از نکته چهارم و پنجم به بعد، بازدهی ذهن آن‌ها کم‌تر می‌شود.
  10. مطمئن شوید متن متناسب با موضوعی است که به مخاطبان اعلام کرده‌اید و به مسائل جانبی و نامربوط نمی‌پردازد.
  11. متن را با توجه به زمانی که در اختیار دارید بنویسید تا بخاطر کمبود زمان مجبور به افزایش سرعت صحبت یا خلاصه کردن مطالب نداشته باشید. بهتر است بخشی از دقایق پایانی را هم به پرسش و پاسخ و تعامل با مخاطبان اختصاص دهید.

آبی.م

مقامدار بازنشسته
Apr 15, 2023
891

نمونه متن سخنرانی سه دقیقه ای و یک دقیقه ای​

برای نوشتن متن سخنرانی کوتاه و جذاب و حرفه‌ای می‌توانید به سخنرانی‌های افراد خبره در این زمینه توجه کنید. آن‌ها می‌توانند معلم‌هایی باشند که همه چیز را به صورت عملی آموزش می‌دهند، تنها کافی است نکته‌بین باشید و به تمام جزئیات دقت کنید. توجه داشته باشید انتخاب متن شروع سخنرانی در جلسات اداری نیز اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال جلسه معارفه مدیر ارشد اداره است و شما نیاز به چند نمونه متن سخنرانی معارفه و تودیع نیاز دارید.

آبی.م

مقامدار بازنشسته
Apr 15, 2023
891

1) نمونه جملات مناسب برای شروع سخنرانی​

یکی از اولین و بهترین راه‌ها این است که سخنرانی خود را با نام و یاد خداوند آغاز کنید. با این کار هم سطح استرس خودتان کم‌تر می‌شود و هم راهی برای شروع بحث دارید. البته اگر در یک مجمع بین‌المللی سخنرانی می‌کنید، روش دیگری برای شروع انتخاب کنید. زیرا شروع سخنرانی با نام خدا در چنین جلساتی متداول نیست.

• بسم الله الرحمن الرحیم، هست کلید در گنج حکیم
  • به نام آنکه هستی نام از او یافت، فلک جنبش زمین آرام از او یافت
  • به نام خداوند جان و خرد، کزین برتر اندیشه برنگذرد
  • به نام آن که تن را نور جان داد، خرد را سوی دانایی عنان داد
  • به نام خداوند لوح و قلم، حقیقت نگار وجود و عدم
  • به نام خدایی که جان آفرید، زمین و زمان و مکان آفرید
  • بسم الله الرحمن الرحیم / هست سرآغاز الف لام میم
اشعار بسیاری در زمینه نام و یاد خداوند سروده شده که با جستجو در سایت‌های ادبی می‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

آبی.م

مقامدار بازنشسته
Apr 15, 2023
891

2) نمونه جملات برای معرفی خود​

• من …. هستم و قراره چند دقیقه درباره موضوع …. صحبت کنم.
  • امروز روز …. است و به نظرم رسید خوبه اگه مقداری درباره موضوع این مناسبت صحبت کنیم.
  • من …. هستم و قصد دارم امروز داستان خودم رو براتون تعریف کنم.
اگر مخاطبان افرادی هستند که شما را می‌شناسند، بهتر است از معرفی خودتان چشم‌پوشی کنید و درباره موضوع توضیح دهید. بعد از شروع با نام خداوند یا سلام و تشکر از حضور شنوندگان به سراغ جملاتی مثل نمونه‌هایی که در ادامه بیان می‌کنیم، بروید:

• این جلسه برای …. برگزار شده. امیدوارم امروز به جمع‌بندی مناسبی درباره این موضوع دست پیدا کنیم.
  • در این جلسه درباره …. صحبت می‌کنیم. این موضوع به دلیل …. اهمیت بسیاری داره و لازمه که تا انتهای سخنرانی به صحبت‌ها توجه داشته باشید تا به نتایج مطلوب برسیم.

آبی.م

مقامدار بازنشسته
Apr 15, 2023
891

3) نمونه جملات ادبی ساده و شیوا برای متن شروع سخنرانی​

این موضوع تا حد زیادی به موضوع صحبت شما بستگی دارد، مثلا اگر درباره همدلی صحبت می‌کنید، شعر «بنی آدم اعضای یک دیگرند، که در آفریش ز یک گوهرند» مناسب است. یا اگر درباره تلاش و پشتکار صحبت می‌کنید، بیت «نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود، مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد» انتخاب مناسبی است. خوشبختانه ادبیات فارسی بسیار غنی است و می‌توان با توجه به موضوع سخنرانی متن مناسبی انتخاب کرد.

4) نمونه داستان‌ سرایی​

برخی از داستان‌ها در ادبیات آمده‌اند و توسط دیگران نوشته شده‌اند و مستقیما مفهومی را نشان می‌دهند. مثل داستان «طوطی و بقال» یا داستان‌های کتاب «کلیله و دمنه».

آبی.م

مقامدار بازنشسته
Apr 15, 2023
891
برای نمونه در ادامه داستان سلیمان و نهنگ را می‌‌خوانید.

روزی حضرت سلیمان به خدا گفت می‌خواهم یک روز من روزی تمام حیوانات را بدهم. خداوند به او این اجازه را داد. سلیمان مهمانی بزرگی ترتیب داد و همه جانوران را دعوت کرد و برای هرکدام غذای مناسبی تدارک دید. اولین مهمان نهنگ بود و به محض اینکه رسید، تمام غذایی که سلیمان برای همه جانوران تدارک دیده بود را خورد. سلیمان از او پرسید چرا چنین کردی؟ تو غذای مخصوص خودت را داشتی. نهنگ گفت خداوند روزانه سه قورت روزی به من می‌دهد، آنچه تو اکنون به من دادی تنها نیم قورت از غذای روزانه‌ام بود و هنوز دو قورت و نیم آن باقی است!

دسته دوم داستان‌ها، سرگذشت واقعی افراد هستند. استادی داشتم که می‌گفت: سرگذشت‌ها روی سرنوشت‌ها تأثیر می‌گذارند. پس اگر داستانی متناسب با متن سخنرانی‌تان دارید، آن را کوتاه مطرح کنید.

چه کسانی از این موضوع بازدید کرده‌اند (در مجموع: 3) در 1000000 ساعت گذشته. «جزئیات دقیق بازدیدها»

Who is viewing this thread (Total: 1, Members: 0, Guests: 1)

Who has watch this thread (Total: 1) «جزئیات دقیق بازدیدها»

بالا