نقد و بررسی نقد و بررسی مجموعه شعر مرز حسرت | منتقد: ISO

مستر کیان

مدیر تالار نقد + معاونت بازنشسته
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
منتقد
کاربر VIP
Apr 9, 2023
1,493
نام مجموعه شعر: مرز حسرت
شاعر: حافظ وطن دوست @Tavan
منتقد: @ISO'
قالب: غزل و دوبیتی و چهاربیتی و قطعه
ژانر: عاشقانه_تراژدی
مقدمه:
من چه کردم که نصیبم جز جدایی هیچ نبود
در دلم جز درد و رنج هم قدر یک دنیا نماند
اشک چشمانم ز بس که گریه کردم تا سحر
خشک شده و قطره‌ای در چشمانم حالا نماند

لینک تاپیک تایپ:

• لایک
واکنش‌ها[ی پسندها]: Tavan

مستر کیان

مدیر تالار نقد + معاونت بازنشسته
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
منتقد
کاربر VIP
Apr 9, 2023
1,493
قالب شعر:
قالب‌های انتخابی شاعر به ترتیب غزل و دوبیتی و چهاربیتی و قطعه هستند که در یک مجموعه شعر قرار داده شده‌اند.
قالب غزل با زمینه عاشقانه در این مجموعه سروده شده است، نویسنده در حد مطلوب عواطف و احساسات خود پرداخته اما به طوری که تبلور احساسات به صورت کامل قابل مشاهده باشد، نسبتی متوسط داشت.
در رابطه با قالب چهار بیتی
اول اینکه بایستی چهار بیتی اصلاح و بجای آن رباعی قرار دهید که هردو قالب در مجموعه مشاهد شد،
لحن و زبان شعر:

واژگان استفاده شده در شعر ساده و قابل فهم هستند و واژگان پیچیده و سخت در شعر بسیار کم استفاده شده و باعث آسانی خواندن شعر شده است
مجموعه شعر کا ادبی بوده ولی در بعضی از پارت ها بصورت محاوره گفته شده که به دلیل استفاده قالب قطعه موردی نیست
شاعر بایستی سعی میکرد خلاقیت بیشتری در مجموعه شعر خود عنوان کند

آرایه‌های ادبی:
استفاده از ارایه های ادبی در متون ادبی خصوصا شعر از واجبات ان است چراکه تار و پود محتوای اثر را تشکیل را تشکیل میدهد، علاوه بران باعث زیبایی میشود.
از شاعر انتظار میرود از ارایه هایی چون کنایه ، استعاره و... ارایه هایی که استفاده از انها بسیار است، بهره گیرد
در این مجموعه شعر میتوانیم به ارایه‌هایی همچون تشبیه، استعاره، ایهام، جان بخشی و ... اشاره کرد در کل شاعر میتوانست متنوع و جذاب تر در این حیطه عمل کند.

ظاهر و موازین شعر :
شاعر باید وزن و اهنگ شعر را طوری رعایت کند که شعر موازین و دارای قافیه باشد. وزن شعر ایجاد نظم و هماهنگی در طول مصراعها و چیدمان هجاهای هر مصراع است.
وزن و اهنگ تقریبا در تمامی پارت ها باتوجه قالب درست رعایت شده‌اند ولی در شعرهای رباعی وزن و اهنگ درست مشخص نشد.

روش ترکیب شعر:
شاعر باید اشعار را در یک دسته نگارش کند و بین انها هماهنگی و یکدستی برقرار کند.
همچنین باید سعی کند بافت را به خوبی حفظ کند؛
در تمامی سیر تالیف شعر بصورت عارفانه ، عاشقانه بوده است و به خوبی حفظ شده

نوع شعر:
ادبیاتی که شاعر برای سرودن انتخاب کرده است ادبیات غنایی میباشد
که در ان نویسنده بایستی به بیان عواطف احساسات خود بپردازد ، نویسنده این موضوع را مضمونی عاشقانه و تراژدی بیان کرده است

• لایک
واکنش‌ها[ی پسندها]: Tavan

چه کسانی از این موضوع بازدید کرده‌اند (در مجموع: 6) در 1000000 ساعت گذشته. «جزئیات دقیق بازدیدها»

Who is viewing this thread (Total: 1, Members: 0, Guests: 1)

Who has watch this thread (Total: 0) «جزئیات دقیق بازدیدها»

بالا