نقد و بررسی نقد و بررسی دلنوشته گلاره چاوانم | منتقد : ISO'

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

مستر کیان

مدیر تالار نقد + معاونت بازنشسته
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
منتقد
کاربر VIP
Apr 9, 2023
1,493

PicsArt_03-02-02.13.52.jpg
عنوان: گلاره چاوانم
نویسنده: دلارام | @Delaram
ژانر: عاشقانه/ تراژدی
منتقد : @ISO'

هناسکم! ژیانم! نازارکم! آوای حروف احساس ما از سوی میکائیل به اورهان سرزمین‌های دور رسید، تو در آن خ*یانت کردی. سوگند را در مَهدا شکستی! رفتی! من رفتن تو را در مرگ خود دیدم. حال در جهنم خاطراتت مشغول تقلا کَردنم... .
چرا بی‌احساس و محزونم را نمی‌دانم. امروز باران می‌بارد و حواس شهر پرت قطرات باران است و حواس من درگیر آغوش گرم تو معشوق پنهانم!

لینک تاپیک تایپ :

مستر کیان

مدیر تالار نقد + معاونت بازنشسته
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
منتقد
کاربر VIP
Apr 9, 2023
1,493
نقد دلنوشته گلاره چاوانم
منتقد : کیان. اف

عنوان:
گلاره چاوانم عنوان برگزیده توسط نویسنده است که دارای ریشه‌ای کردی به معنای اشک چشمانم می‌باشد
گلاره چاوانم در وهله‌ی اول خواننده‌ای که هیچ آشنایی با ریشه این اسم ندارد گنگ و مبهم است و از همین جهت می‌تواند محرک خوبی برای جذب خواننده باشد اما در کنار می‌تواند باعث بی‌خیالی نویسنده نسبت به خوانش دلنوشته به دلیل عدم اگاهی نسبت به معنی آن باشد.
اشک چشمانم بیانگر ژانر تراژدی است چراکه این اشک می‌تواند در جهت هرچیزی باشد از موضوعی عاشقانه یا مشکلی اجتمایی
باتوجه به اینکه دلنوشته در بیان موضوعی عاشقانه و از نبود معشوقه سخن می‌گوید با محتوا مرتبط است هرچند در عنوان اثری از موضوعی عاشقانه نیست.

ژانر :
ژانر یا ژانرهای یک دلنوشته بیانگر این هستند که دلنوشته چه احساساتی را در بر می‌گیرد؛ عاشقانه و تراژدی دو ژانر منتخب نویسنده هستند به این معنی که دلنوشته مذکور موضوعی عاشقانه را در بر می گیرد که انتهای آن سرانجام خوشی ندارد،
ژانرهای انتخابی به خوبی انتخاب شده‌اند چرا که با محتوا و حرف‌های بیان شده ارتباط مستقیم دارند.

مقدمه :
مقدمه سراغازی برای دلنوشته است که چکیده‌ای از احساسات بکار رفته را در بر می‌گیرد،
مقدمه باید بيانگر تمامی محتوای دلنوشته باشد به بیانی دیگر جامع باشد؛ همچنین با عنوان می‌بایست ارتباط کامل داشته باشد.

هناسکم! ژیانم! نازارکم! آوای حروف احساس ما از سوی میکائیل به اورهان سرزمین‌های دور رسید، تو در آن خ*یانت کردی. سوگند را در مَهدا شکستی! رفتی! من رفتن تو را در مرگ خود دیدم. حال در جهنم خاطراتت مشغول تقلا کَردنم... .
چرا بی‌احساس و محزونم را نمی‌دانم. امروز باران می‌بارد و حواس شهر پرت قطرات باران است و حواس من درگیر آغوش گرم تو معشوق پنهانم!
استفاده ازکلمه‌هایی با ریشه کردی به وضوح در دلنوشته مشاهده می‌شوند
نویسنده در پاراگراف اول بیان می‌دارد که معشوقه خود را از دست داده است درواقع خود معشوقه سراغ رفتن را گرفته است و در کنار بیان می‌سازد که زندگی من را تبدیلی به جهنم کردی طوری که رفتنت را به مرگ دیده‌ام که نشانه‌ی میزان سختی و درد رنج‌تحمیل شده به نویسنده یا مخاطب است
اما پوئن منفی که در پاراگراف بعدی ذکر شده است این که نویسنده بیان می‌کند چرا بی احساس و محزون هستم را نمی دانم؟!!
چطور نویسنده این را نمی‌داند وقتی دلیلش را در سطرهای بالا گفته است؟
این جمله ‌کاملا با حرف‌های بیان شده بالا نقض دارد چرا که که هیچ ارتباطی بین حرف‌های بعد آن وجود ندارد همچنین در قبل دلیل ناراحتی خود را گفته است.
و در اخر نویسنده بیان می‌دارد که من هنوز هم به یاد تو هستم به یاد خاطرات خوبی که با تو داشته‌ام هرچند مرا ترک کردی
با اینکه موضوع و هدف مقدمه بسیار کلیشه بوده است اما پاراگراف اول با استفاده از کلمات جدیا این میزان را کاسته، اندازه مقدمه هم استاندارد است طوری که خواننده از خواندن آن خسته نشود.

ساختمان دلنوشته :
نویسنده می‌توانست برای زیبایی بیشتر از جابه‌جایی ارکان جمله نیز استفاده کند البته جابه جایی باید در حد استاندارد انجام شود
هرچند یک یا دو مورد استفاده شده بود اما چشمگیر نبود
نویسنده در دلنوشته خود در پارتت‌های ابتدایی از کلمات جدید به خوبی بهره برده است در حد مطلوب و قانع اما میزان خصوصا در نیمه‌ی دوم دلنوشته اصلا به چشم نخورد و شاهد کلماتی کلیشه و تکراری بودیم.

آرایه‌های ادبی :
آرایه‌های ادبی زینت بخش دلنوشته هستند و نویسنده باید برای زیبایی متن ادبی خود از آن‌ها بهره ببرد؛
انتطار می‌رود نویسنده در کل پارت‌های از آرایه‌های متنوعی بهره بگیرد اما در این دلنوشته شاهد استعاره، تشبیه و کنایه بودیم اما در همه پارت‌ها خیر
و نویسنده میزان استفاده از آرایه‌های ادبی را مطلوب انجام نداده است.

نگارش :
به خوبی رعایت شده بود

سخن منتقد:
از خواندن دلنوشته شما لذت بردم
نویسنده عزیز توجه کنین دلنوشته یک اثر ادبی است که احساسات نویسنده را در بر می‌گیرد نه یک سیر داستانی را
پس طوری بیان مستقیم نکنید که داستان ما یا همچین جملاتی را
موفق باشید

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

چه کسانی از این موضوع بازدید کرده‌اند (در مجموع: 6) در 1000000 ساعت گذشته. «جزئیات دقیق بازدیدها»

Who is viewing this thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Who has watch this thread (Total: 0) «جزئیات دقیق بازدیدها»

بالا