عنوان:
عنوان دلنوشته در نگاه اول باید تداعی گر موضوع دلنوشته هرچند کم و ناچیز باشد
قاصدکها میرصند عنوان انتخابی نویسنده میباشد که متشکل از 2 قسمت میباشد و سبکی جمله طور دارد
قاصدک در نگاه اول میتواند نشانهای از پیغام و پیام رسانی باشد اما معنی دیگری که دارد به وفاداری و خوشبختی میتواند اشاره داشته باشد
که نویسنده قصد بیان این دارد که وفاداری ها درحال شادمانی هستند زیرا رقص نماد خوشحالی است
درحالت کلی این حدس و گمان به ژانر تراژدی با هر زاویه دیدی نمیخورد ، باتوجه به اینکه نامهای کوتاهتر ماندگاری بیشتری در ذهن خواننده دارند ولی چون نام انتخابی سبک جمله دارد و مفهومی است میتواند از جذابیت خوبی برخوردار باشد.
ژانر:
ژانرهای دلنوشته باید با احساسات بیان شده در دلنوشته هماهنگی داشته باشند
دو ژانر اجتمایی و تراژدی ژانرهای انتخابی نویسنده هستند،
احساسات بکار رفته در دلنوشته تلفیقی از عاشقانه و تراژدی بود ما پارتی که با اجتمایی اارتباط داشته باشد ندیدیم زیرا ژانر بیانگر موضوعاتی که مرتبط با اجتماع و جامعه اطراف است.
مقدمه:
سراغاز دلنوشته مقدمه است و میبایست جامع و کامل باشد تا تمامی احساسات در دلنوشته را در بر بگیرد.
من عاشق پروازشان هستم. گاهی بیصدا و آرام است. حس آزادیشان را دوست دارم.
تشبیهشان به قاصدکها را دوست دارم.
همان مقدار با آرامش و ستودنی بالا میروند! اما غم چشمهایشان عجیب دل را میزند. حسرت و دلهرهشان عذاب میدهد؛ اما دگر راهی نیست!
در اینجا نویسنده شاید موضوع و یا شی نامفهومی را برای ما به قاصدک تشبیه کرده است
که توانایی پرواز دارد و این پرواز را برای آزادی آرام و بی صدایشان تشبیه کرده است. اما در قسمتهای بعدی بیان کرده با با آرامش و بی صدا بالا میروند اما انها راهی جز همین ازادی ندارند چون باید راه رفتن را برود و این را غم در چشمهایشان و حسرتهایشان بیان میدارد
نویسنده در اینجا سعی کرده ساده بیان کند اما مفهوم خود را برساند، پوئن مثبت اینجا استفاده از ارایه تشبیه است و در عین سادگی جمله جامع و کامل است.
جمله تنها با ژانر تراژدی تطابق دارد و از اندازه مطلوبی برخوردار است.
ساختمان دلنوشته:
نویسنده میتواند برای زیبایی بیشتر از جابه جایی ارکان جمله استفاده کند اما این جابه جایی نباید در حدی باشد که ساختمان بهم بریزد.
نویسنده جملات را کاملا عادی و بدون جابه جایی فاعل و مفعولی نگارش کرده است
مورد منفی که در اینجا به چشم میخورد انسجام پارت ها بود زیرا هیچ انسجامی وجود نداشت! نه از نظر محتوا و نه ظاهری
نویسنده در پارتهای اول خوب عمل کرده لی در بقیه پارت ها حتی راضی به نوشتن یک خط یا نیم خط کرده است!.
ارایههای ادبی:
آرایه های ادبی زیبایی بخش دلنوشته هستند نویسنده باید تا حد امکان از انها بهره ببرد
زیرا تار و پود یک متن ادبی را ارایههای ان تشکیل میدهند
درطول دلنوشته استفاده ارایه در حد مطلوب نبودیم و تنها در چند قسمت استفاده از کنایه را مشاهده کردیم.
نگارش:
در حد مطلوب رعایت شده است