بنام مناسبترین واژهها
بنام محبت، بنام خدا
عنوان:
عنوان یک دلنوشته باید در نگاه اول طوری باشد که خواننده هر چند کم و ناچیز، به موضوع و ژانر دلنوشته پی ببرد. در نگاه اول آنچه از عنوان دلنوشته «فرشته بهشتی» میتوان برداشت کرد دلنوشتهای عاشقانه است و خواننده را بیشتر به یاد اشعار عارفانه میاندازد. عنوان دلنوشته باید از ترکیب کلماتی تشکیل شده باشد که علاوه بر تکراری نبودن، با یکدیگر ترکیب زیبایی ایجاد کرده و جذابیت کافی را داشته باشد. عنوان از نوع ترکیبی است و ترکیبی نو به نظر میرسد و جذابیت معمولی دارد.
همچنین از آنجا که دلنوشته یک اثر ادبیست بهتر و مناسبتر این است که عنوانی کوتاه و مناسب برای دلنوشته انتخاب شود چرا که در ذهن خواننده ماندگارتر است. عنوان اندازه مناسبی دارد و با ژانر عاشقانه ارتباط خوبی دارد. همچنین عنوان با محتوای دلنوشته و مقدمه هم ارتباط مناسبی دارد.
ژانر:
ژانر یک دلنوشته در واقع بیانگر این موضوع است که دلنوشته در چه حیطه و سبکی نگارش شده و چه احساساتی را در برمیگیرد. ژانر انتخابی نویسنده "عاشقانه و تراژدی" است. ژانر عاشقانه را میتوان در اکثر پارتها مشاهده کرد اما ژانری که بیشتر از عاشقانه به چشم میآمد، ژانر تراژدی است. شبهای غمگین، آروزها و حسرت استجابت دعاها تماما ژانر تراژدی را در بر میگیرد. پس ژانر غالب، در واقع تراژدی است، پس جای این دو ژانر بهتر است، عوض شود.
مقدمه:
مقدمه سرآغاز دلنوشته است و باید چکیدهای از احساسات به کار رفته در دلنوشته باشد و مقدمه باید جامع و کامل باشد. مقدمه، ژانر تراژدی را در برمیگیرد و از آرزویش که برآورده شده، میگوید. در مقدمه بصورت نامحسوس به ژانر عاشقانه هم اشاره شده. مقدمه، جلوهای معمولی دارد و اندازهای نرمال دارد. اگر نویسنده مقدمه را بلندتر میکرد و بیشتر از آرایهها استفاده میشد، مقدمه بهتری میشد. اما هر چند جملهای ساده است، برانگیزنده احساسات نیز هست.
انسجام ادبی:
انسجام ادبی در همه پارتها دیده میشود، لحن دلنوشته ادبی است و پرش لحن رویت نمیشود.
انسجام نگارشی:
رعایت اصول نگارشی در زیبایی و ظاهر متن تاثیر بسیاری دارد. علائم نگارشی کم و بیش رعایت شدهاند اما در برخی جملات، علامتها درست و بهجا استفاده نشدهاند. برای مثال از علامت تعجب بصورت نابجا استفاده شده. دلنوشته در واقع تجربیات یک انسان با لحنی ادبیست پس شما نباید از تعریف کردن آنها، خود، متعجب شوید. نیمفاصلهها در بیشتر مواقع رعایت نشدهاند، مانند:
بی پناه ترین -» بیپناهترین✓
تاریک ترین -» تاریکترین✓
و...
اشتباهات املایی و تایپی در متن دیده نمیشود. افعال، متناسب با ضمایر انتخاب شدهاند.
انسجام محتوایی:
در تمامی پارتها رعایت شده.
هدف و محتوا:
هدف و ایده انتخابی نویسنده باید جدید و دور از کلیشه باشد. دلنوشته به موضوع حسرتها، دعاها و آرزوهای فردی و شخصی پرداخته که بالاخره بعد از مدتها مستجاب شده. دلنویس، در ابتدا به موضوعات عرفانی و حسرتهایش پرداخته و سپس دعایش مستجاب شده. پس از آن به توصیف رفتارها و اخلاقیات فردی پرداخته که خداوند برایش فرستاده و دلنوشته را زیباتر کرده. در پارتهای پایانی به تغییر رفتار آن فرد اشاره شده و پس از آن، دلنوشته پایان مییابد.
شاید یکی از هدفهای دلنویس در این دلنوشته این بوده که همیشه امیدی هست و نباید امید را از دست داد.
ایده دلنویس تا حدی نو بوده و تقریبا دور از کلیشه است.
دستور ادبی
استفاده از آرایههای ادبی در دلنوشته بار معنایی ایجاد میکند و همچنین، زیبایی و تاثیرگذاری آنرا بیشتر میکند.
دلنوشته زبان ادبی دارد و دلنویس آنطور که باید از آرایههای ادبی بهره نگرفته. آرایههای مانند تشبیه، تشخیص و تناسب بکار رفتهاند اما اندک هستند و زیاد مورد توجه نیستند.
استفاده از کلمات جدید و متنوع به دلنوشته روح تازهای میبخشد و باعث زینت دلنوشته میشوند. متاسفانه هیچ کلمه جدیدی در دلنوشته رویت نمیشود.
در کل، اثر خوبی بود.
از خواندن اثر شما لذت بردم.
قلمتون پایدار