نقد و بررسی نقد و بررسی دلنوشته ترحم مرگ | منتقد: Fatemeh

برهانـ

مدیرکل سایت
پرسنل مدیریت
مدیرکل سایت
Jul 5, 2023
805
عنوان: ترحم مرگ
دل‌نویس: نفس نعیمی | @@nfs_nm
منتقد: @Fatemeh
ژانر: عاشقانه، تراژدی
مقدمه:
خواب بودم یا بیدار؟
این یک رویا بود یا کابوس؟
در این همهمه‌ی خواب و بیداری،
کاش کمی منطقی بودم، افسوس!
بد کردم!
به تو نه،
به خودم!
آرام آرام دل بستم و می‌دانستم چیزی جز نابودی در انتظارم نیست.
حتی مرگ هم به من ترحم می‌کند!
آن‌قدر غریب مانده‌ام که مرگ به حالم دل می‌سوزاند و ذره ذره جانم را می‌گیرد.
مثل یک دلتنگی عمیق،
یک مرگ تدریجی!
و من هنوز نمی‌دانم که خواب بودم یا بیدار.

لینک تاپیک تایپ:

Fatemeh

مدیر بازنشسته
کاربر VIP
نویسنده رسمی
نویسنده فعال
Jun 26, 2024
185
عنوان:
عنوان انتخابی متشکلی از دو قسمت می‌باشد که در نگاه اول در ذهن خواننده دلنوشته‌ای تراژدی را به تصویر بکشد.
اندازه‌ی عنوان هر چقدر کوتاه‌تر باشد بهتر در ذهن خواننده ثبت می‌شود و ماندگاری بیشتری در ذهن فرد دارد، خوشبختانه عنوان انتخابی از این ویژگی برخوردار است.
متاسفانه عنوان دلنوشته کمی به کلیشگی رفته و توصیه می‌شود اگر نویسنده شرایط تغییر نام دلنوشته را دارد حتما این کار را انجام دهد.
عنوان تا حد زیادی با متن دلنوشته در ارتباط بوده.
ژانر:
ژانر انتخابی برای دلنوشته عاشقانه و تراژدی است که به خوبی برگزیده شده است چرا که در دلنوشته شاهد صحبت‌های غم‌انگیز نویسنده راجع به معشوق خود هستیم. این دو ژانر مناسب دلنوشته هستند.
مقدمه:
مقدمه‌ی دلنوشته سرآغاز دلنوشته است و باید تمامی احساسات به کار رفته در آن را در بر بگیرد. مقدمه به خوبی حول محور موضوعی تراژدی گفته شده اما اشاره‌ای به مطلبی عاشقانه نشده...
متاسفانه مقدمه کوچک‌ترین اشاره‌ای به مسئله‌ی عاشقانه نداشته و این در صورتی‌ست که هم ژانر وهم متن دلنوشته عاشقانه نیز هست.
اندازه مقدمه مناسب است.
متاسفانه مقدمه با محتوای دلنوشته به طور کامل تطابق ندارد...
ساختمان دلنوشته:
نویسنده‌ می‌تواند برای زیبایی بیشتر دلنوشته‌ی خود از جابه‌جایی ارکان و ساختمان جمله بهره ببرد اما باید توجه داشته که این جابه‌جایی نباید در حدی باشد که ساختمان دلنوشته را بهم بریزد و موجع به کاسته شدن از زیبایی دلنوشته شود.
نویسنده از این ویژگی استفاده نکرده اما به خوبی توانسته جملاتی منسجم و با مفهوم ارائه دهد.
نویسنده تا حدودی سعی کرده از کلمات کلیشه دوری کند، اگرچه می‌شد از کلمات غیر تکراری بیشتری در متن بهره برد.
آرایه‌های ادبی:
آرایه‌های ادبی زینت‌بخش دلنوشته هستند و استفاده از آنها در دلنوشته الزامی است. آرایه در متون ادبی از اهمیت بالایی برخوردار است و نویسنده باید تا حد مطلوبی از آرایه برای نشان دادن تبحر خود در نویسندگی استفاده کند.
نویسنده در حدی متوسط از آرایه‌هایی همچون تشخیص، تشبیه و... استفاده کرده؛ اما باز هم میشد که از آرایه‌های بیشتر برای زیباتر کردن دلنوشته استفاده کرد.
نگارش:
علامت‌های نگارشی هیچ‌گاه با هم در جمله نمی‌آیند جز «؟!».
و همچنین علامت «...» به معنای ادامه دار بودن متن و «.» به معنای پایان دادن به متن است که این دو به هیچ‌وجه نمی‌توانند در پایان یک جمله به کار برده شوند.
در پارت آخر بابا باید داخل گیومه «» قرار بگیرد.
ذره‌ذره و تکه‌تکه باید با نیم فاصله از هم فاصله بگیرند.
بی‌آن‌که
تا گل
هما🚫 اما✔️
های‌شان
«ما»
پاراگراف بندی رعایت نشده بود.

چه کسانی از این موضوع بازدید کرده‌اند (در مجموع: 7) در 1000000 ساعت گذشته. «جزئیات دقیق بازدیدها»

Who is viewing this thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Who has watch this thread (Total: 0) «جزئیات دقیق بازدیدها»

بالا