عنوان:
عنوان انتخابی تک قسمتی و کوتاه است.
اندازهی عنوان هر چقدر کوتاهتر باشد بهتر در ذهن خواننده ثبت میشود و ماندگاری بیشتری در ذهن فرد دارد، خوشبختانه عنوان انتخابی از این ویژگی برخوردار است.
عنوان تا حدودی با متن دلنوشته در ارتباط بوده؛ اما توصیه میشود اگر نویسنده توانایی تغییر اسم دلنوشته را دارد به این کار بپردازد و اسمی خلاقانهتر برگزیند.
ژانر:
ژانر انتخابی برای دلنوشته تراژدی است که به خوبی برگزیده شده است، چرا که در دلنوشته شاهد صحبتهای غمانگیز نویسنده راجع به معشوق خود هستیم.
مقدمه:
مقدمهی دلنوشته سرآغاز دلنوشته است و باید تمامی احساسات به کار رفته در آن را در بر بگیرد. مقدمه به خوبی حول محور موضوعی تراژدی گفته شده. اندازه مقدمه مناسب است.
مقدمه با موضوع و متن دلنوشته ارتباط دارد.
در قسمتی از مقدمه گفته شده که: «دارم برایشان گور میکنم تا گورشان کنم» تکرار کلمهی گور کمی از زیبایی مقدمه کاسته لذا پیشنهاد میشود جایگزینی برای این مورد پیدا شود. پیشنهاد بنده برای این بخش استفاده از واژهی دفن است.
دلنوشته نیازی به خلاصه ندارد و این بخش باید حذف شود.
ساختمان دلنوشته:
نویسنده میتواند برای زیبایی بیشتر دلنوشتهی خود از جابهجایی ارکان و ساختمان جمله بهره ببرد اما باید توجه داشته که این جابهجایی نباید در حدی باشد که ساختمان دلنوشته را بهم بریزد و موجع به کاسته شدن از زیبایی دلنوشته شود.
نویسنده از این ویژگی استفاده کرده، اما گاها جملات حالتی غیر معمول به خود گرفته.
نویسنده تا حدودی سعی کرده از کلمات کلیشه دوری کند، اگرچه میشد از کلمات غیر تکراری بیشتری در متن بهره برد.
آرایههای ادبی:
آرایههای ادبی زینتبخش دلنوشته هستند و استفاده از آنها در دلنوشته الزامی است. آرایه در متون ادبی از اهمیت بالایی برخوردار است و نویسنده باید تا حد مطلوبی از آرایه برای نشان دادن تبحر خود در نویسندگی استفاده کند.
نویسنده در حدی متوسط از آرایههایی همچون تشخیص، تشبیه و... استفاده کرده؛ اما باز هم میشد از آرایههای بیشتر برای زیباتر کردن دلنوشته استفاده کرد.
نگارش:
چند جا شکسته نویسی داشتید، گفتن غلطه باید بنویسید «گفتند».
«کاش قالیها پرواز میکردند؛ گیاهان حیوان میدریدند و ماه به خورشید میرسید و من به تو، امان از نرسیدنها و گذشت و رفتن... .» تو این قسمت باید بنویسید گذشتن و رفتن...
پاراگراف بندی رعایت نشده بود.