دورهمی کتاب‌باز‌ها سری پنجم «تصویر دوریان گری»

پناه

ارشد پورتال اندیشه و پورتال سرگرمی
پرسنل مدیریت
ارشد بخش
مشاور
ناظر
منتقد
ویراستار
کتابخوان
مورخ
کتاب‌باز
Top Poster Of Month
Dec 28, 2024
2,600
[ بسم تعالی ]
عرض ادب و درود خدمت همراهان همیشگی چری بوک
با سری دوم از دورهمی کتاب‌باز‌ها در حضور شما هستبم
دورهمی این سری حول داستان خارجی «تصویر دوریان گری» اثر اسکار وایلد می‌باشد.
به شرکت کنندگان در هر دوره پسند تعلق می‌گیرد و همچنین اگر کاربری در ۳ دوره متوالی شرکت کند رنک کتاب‌باز انجمن اعطا می‌شود
توجه داشته باشید تاپیک تمامی دوره‌ها همیشه باز است اما پسند تنها به کسانی تعلق می‌گیرد که در بازه زمانی مشخص شرکت کرده باشند

(پس از مطالعه کتاب توجه داشته باشید }

✓ باید حداقل ۵ نظر و ایده متفاوت در ۵ خط ارائه دهید
✓ نظر شما باید دارای نکات منفی و مثبت همچنین برداشت کلی خود از رمان باشد
✓ چه راهکارهایی برای جذابیت بیشتر داستان اسکار وایلد دارید؟

× تمامی شرکت‌کنندگان اجازه بحث و گفتگو با یکدیگر دارند ×

لینک دریافت فایل:

پیوست‌ها

• tasvire-dorian-garey_downloadbook.ir (1).pdf
    3.6 مگابایت · بازدیدها: 14

Eror404

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
مشاور
منتقد
کتاب‌باز
نویسنده فعال
Sep 14, 2024
362
یکی از بهترین کتابهایی که خوندم و حتی رفتم فیلمش که سال ۲۰۰۸ بوده رو هم نگاه کردم هرکی ازم کتاب خواسته معرفی کنم این توی سر لیست بوده. احتمالا اسپویلش کنم اگه رمان رو نخوندید پیشاپیش بابت لو رفتن معذرت می‌خوام

یکی از چیزهایی که در مورد این کتاب دوست داشتم پیامش کاملا روشنه نیاز به تفکر عمیق در بنیان هستی و نظام جهانی این جور حرف ها رو نداره اگه نوجون باشی و یکم باهوش باشی میفهمی چی می‌گه قدر جوونیت رو بدون وقتت رو برای چیزهای الکی هدر نده
این نصحیت رو اگه توی سن مناسب درکش کنی تاثیر خوبی توی زندگیت میزاره.

یکی چیزهایی که خوشم اومد این بود که داستان به طور غیر مستقیم در مورد گرسنگی روح صحبت می‌کنه، دوریان فامیل پولداری داشت و با یک ندا نایاب‌ترین عطیقه های شاهی براش فراهم می‌شد فقط چراغ علاالدین بود که توی وسایلش خالی بود اما باز ناراحت بود که فک کنم همین ریشه در گرسنگی روحش بود انسان چون روحش رو نمیبینه فقط به نیاز های مادیش و بسنده می‌کنه و به نیاز های معنویش بی توجهی کنی با مشکلات عجیبی رو به رو میشه.

داستان کاملا غنی هست اما متن مشکل داره متاسفانه مترجم قلم بسیار سنگینی داره که باعث میشه متن خیلی متکلف باشه و من کلا با تکلف مخالفم چون باعث میشه که فقط قشر بسیار باسواد که می‌تونند رمزگشایی کنند کتابا رو بخونند و نوجوانان و جوانان زیاد سمت کتاب نرن
این تکلف هم اصلا به جا نبوده و باعث میشه این کتاب برای نوجوان خسته کننده باشه درحالی که این پیام داستان برای همین قشر هست.

یکی از عیب های این کتاب پایانش چندان باور پذیر نبود بعداز این که دشمن دوریان مرد تنها کسی که باعث استرسش می‌شد اون رفت خودشو کشت آخه چرا اما فیلم به پایان بندی خوب پرداخته بود و یه پایان بندی هیجان انگیز داشتیم برای همین توصیه می‌کنم بعداز کتاب فیلمش رو که سال ۲۰۰۸ ساخته شده رو هم ببینید فیلم اثر کاملا وفاداری نیست بیشتر تکمیل کننده مفهوم کتابه

-نَــواژ

مترجم
مترجم
مورخ
هنرمند
Aug 14, 2025
324
سلام و وقت بخیر
چون قبلا این فیلم رو دیده بودم نظرم رو میگم...
• ایده‌ی محوری داستان بسیار خلاقانه و نمادین است: انتقال گناه و فساد اخلاقی به تصویر، استعاره‌ای قدرتمند از دوگانگی ظاهر و باطن است. صحنه‌ای که دوریان برای اولین بار متوجه تغییر چهره‌ی نقاشی می‌شود، یکی از نقاط اوج داستان است؛ جمله‌ی «چرا این تصویر زشت‌تر شده؟» آغاز سقوط اخلاقی اوست. این بخش با تعلیق روانی بالا، خواننده را درگیر می‌کند.
• شخصیت‌پردازی دوریان جذاب ولی گاه شتاب‌زده است: او از یک جوان ساده‌دل به فردی بی‌رحم تبدیل می‌شود، اما این تحول در برخی فصل‌ها ناگهانی‌ست. مثلاً قتل بزیل هالوارد، نقاش تصویر، به‌جای آن‌که تدریجی و با کشمکش درونی همراه باشد، ناگهانی و بدون زمینه‌سازی کافی رخ می‌دهد. اگر نویسنده بیشتر به درونیات دوریان می‌پرداخت، این صحنه تأثیر عمیق‌تری داشت.
• لرد هنری، با دیالوگ‌های فلسفی و نیهیلیستی، بار فکری داستان را بالا می‌برد: جملاتی مثل «تنها راه رهایی از وسوسه، تسلیم شدن به آن است» هم‌زمان هم جذاب‌اند و هم خطرناک. این شخصیت با زبان تیز و نگاه پوچ‌گرایانه‌اش، ذهن دوریان را مسموم می‌کند. با این حال، تکرار بیش از حد این نوع جملات در فصل‌های میانی، گاهی از تازگی روایت می‌کاهد.
• فضای لندن و جامعه‌ی ویکتوریایی در پس‌زمینه‌ی داستان حضور دارد، اما کم‌رنگ است: وایلد بیشتر بر روان شخصیت‌ها تمرکز کرده تا بر بستر اجتماعی. اگر جزئیاتی از طبقات اجتماعی، مناسبات فرهنگی یا تضادهای اخلاقی آن دوره وارد داستان می‌شد، نقد اخلاقی اثر ملموس‌تر و چندلایه‌تر می‌شد.
• برای جذابیت بیشتر، می‌توان روایت را چندصدایی کرد: مثلاً فصل‌هایی از نگاه بزیل یا سیبیل وین روایت شود تا مخاطب با زوایای مختلف شخصیت دوریان آشنا شود. همچنین کاهش حجم مونولوگ‌های فلسفی و افزودن صحنه‌های دراماتیک مثل رویارویی دوریان با تصویر در لحظات بحرانی، می‌تواند ریتم داستان را متعادل‌تر و گیراتر کند.

برهانـ

مدیرکل سایت
پرسنل مدیریت
مدیرکل سایت
Jul 5, 2023
1,014
این کتاب یه جور هشدار بود واقعا...
وایلد نشون می‌ده که زیبایی و ظاهر همه چیز نیست و آدم می‌تونه تو ظاهر جذاب بمونه اما درونش کاملاً خراب بشه. خیلی جالب بود که نقاشی، این نقش وجدان و حقیقتو بازی می‌کنه و نشون می‌ده کارهایی که می‌کنیم حتی اگه کسی نفهمه، اثر خودشونو می‌ذارن.
به نظرم رمان هم سرگرم‌کننده بود هم یه جور فکرکردن به زندگی و اخلاق آدمارو و به نوعی تلنگری بود که بگه: مراقب باش چی رو مهم می‌دونی و دنبال چی می‌ری.

پناه

ارشد پورتال اندیشه و پورتال سرگرمی
پرسنل مدیریت
ارشد بخش
مشاور
ناظر
منتقد
ویراستار
کتابخوان
مورخ
کتاب‌باز
Top Poster Of Month
Dec 28, 2024
2,600
تصویر دوریان گری به رمان فلسفی‌اخلاقیِ کلاسیکه که به شکلی نمادین می‌خواد نشون بده که وابستگی افراطی به زیبایی و لذت‌های زودگذر می‌تونه آدم رو از درون تباه کنه. زبان اسکار وایلد درخشان، هوشمندانه و پر از جملات قصاره و همین باعث میشه کتاب هم جذاب و هم تأمل‌برانگیز و البته بعضی جاها سخت مفهوم رو برسونه. بعضی فصل‌ها بیشتر شبیه مقاله‌های فلسفی یا گفت‌وگوهای طولانی‌ان تا داستان، که ممکنه حوصله‌ی خواننده رو سر ببره. بخش‌هایی از کتاب خیلی مستقیم و واضح به سمت نمادگرایی رفته.
اگر داستان کمی ریتم تندتری داشت و گفت‌وگوهای فلسفی کوتاه‌تر میشد، جذابیت عمومی بیشتری پیدا می‌کرد.و اگه لایه‌های شخصیتی رو بیشتر باز می‌کرد می‌تونست باورپذیرترباشه.

• لایک
واکنش‌ها[ی پسندها]: Eror404

مژگانمـ

سرپرست اجرایی کتاب + مدیر تالار رمان
پرسنل مدیریت
ارشد بخش
مدیر تالار
ناظر
طراح
منتقد
مترجم
کتابخوان
کاربر VIP
نویسنده فعال
هنرمند
Mar 9, 2023
1,551
نکات مثبت:
عمق فلسفی و اخلاقی؛ رمان به شکلی هنرمندانه به مفاهیمی چون «جوانی»، «زیبایی»، «گناه» و «وجدان» می‌پردازد.
گفتگوهای لرد هنری پر از جملات قصار و تفکرات چالش‌برانگیز است.
شخصیت دوریان گری به عنوان نماد «انسان مدرن» در تقابل میان ظاهر و باطن، بسیار عمیق و تاثیرگذار است.
لرد هنری به عنوان مروج فلسفهٔ لذت‌جویی و بی‌اخلاقی، نقش مکمل قدرتمندی دارد.
ترجمهٔ فارسی حاضر (با وجود برخی اشکالات) توانسته است تا حد زیادی زیبایی و ظرافت نثر وایلد را منتقل کند.
توصیف‌های دقیق و پراحساس، به ویژه در صحنه‌های مربوط به نقاشی و طبیعت، چشمگیر است.
وایلد با طنز تلخ و نگاهی نقادانه، جامعهٔ اشرافی و ارزش‌های سطحی آن را به چالش می‌کشد
نکات منفی:
برخی از دیالوگ‌ها به ویژه گفتگوهای لرد هنری، ممکن است برای خوانندهٔ امروزی کمی کشدار و تکراری به نظر برسد.
در این ترجمه، گاهی جملات طولانی و پیچیده شده‌اند و درک برخی بخش‌ها را دشوار کرده‌اند.
اشتباهات تایپی و ویرایشی نیز در متن زیاد است
اگرچه پایان داستان نمادین و قدرتمند است، اما ممکن است برای برخی خوانندگان کمی قابل پیش‌بینی یا افراطی به نظر برسد.

«تصویر دوریان گری» نه فقط چری بوک، بلکه مانیفست هنری و اخلاقی اسکار وایلد است. این اثر با نگاهی تیزبین به ذات انسان و جامعه، خواننده را به تفکر وامیدارد. ترجمهٔ حاضر اگرچه خالی از اشکال نیست، اما توانسته است بخش عمده‌ای از زیبایی و عمق اثر را منتقل کند.

emily

منتقد ادبی
منتقد
Jan 26, 2025
203
شاید اولین نقطه قوت کتاب، پرداخت فوق‌العاده به موضوع باشه. کتاب درباره‌ی جنون زیبایی، لذت‌جویی و فساد اخلاقی صحبت می‌کنه و شیوه‌ی خلاقانه‌ای هم برای این کار انتخاب کرده: فساد اخلاقی دوریان، باعث میشه تابلو زیباییش رو از دست بده.
دومین نکته؛ شخصیت‌پردازیه. شخصیت‌ها واقعا خوب پرداخته شدن. بازیل از اون آدمای آرمان‌گراییه که هر روز می‌بینیم و دوریان از اون معصومیت های از دست رفته هست که همه جا هستن. تنها شخصیت اصلی که به نظر من جا داشت بهتر پرداخته بشه؛ لرد هنریه؛ چون واقعا به ندرت آدمی پیدا میشه که اینقدر شیطان باشه و هیچ وقت حتی یه لحظه تردید نکنه.
دیالوگ‌ها برای زمان خودشون عالی نوشته شدن؛ هرچند ممکنه برای خواننده امروز کمی پیچیده و غیرطبیعی باشن.
کتاب در عین سادگی، عمیقه که من چنین کتاب‌هایی رو خیلی دوست دارم.
در کل؛ به نظر من پیام اصلی وایلد روشنه: جنون لذت، انسان رو به تباهی می‌کشونه.

• گل
واکنش‌ها[ی پسندها]: پناه